Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

de_h._engelen_dienaars_van_de_barmhartigheid [2016/10/26 13:34]
zrmariamechtild
de_h._engelen_dienaars_van_de_barmhartigheid [2016/10/26 13:34] (huidige)
zrmariamechtild
Regel 34: Regel 34:
=====Werken van barmhartigheid als Engelbewaarderdienst===== =====Werken van barmhartigheid als Engelbewaarderdienst=====
-Wij staan in het jaar van barmhartigheid, waarin de Kerk ons uitnodigt om op een bijzondere wijze GODs barmhartigheid te vereren en te ervaren. JEZUS heeft de barmhartigheid met een zaligspreking gekroond toen Hij zijn leerlingen beloofde: “ Zalig de barmhartigen, want zij zul-len barmhartigheid verkrijgen.” ((Mt 5,7)) Diegenen dus, die barmhartig zijn, wordt de barmhartigheid beloofd, en daarmee wordt aangeduid dat wij niet alleen moeten vragen om de barmhartigheid, maar deze ook moeten geven. GOD wil eerst onze barmhartigheid zien en in die mate als wij ze uitdelen, zullen wij ze ook ontvangen.+Wij staan in het jaar van barmhartigheid, waarin de Kerk ons uitnodigt om op een bijzondere wijze GODs barmhartigheid te vereren en te ervaren. JEZUS heeft de barmhartigheid met een zaligspreking gekroond toen Hij zijn leerlingen beloofde: “ Zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid verkrijgen.” ((Mt 5,7)) Diegenen dus, die barmhartig zijn, wordt de barmhartigheid beloofd, en daarmee wordt aangeduid dat wij niet alleen moeten vragen om de barmhartigheid, maar deze ook moeten geven. GOD wil eerst onze barmhartigheid zien en in die mate als wij ze uitdelen, zullen wij ze ook ontvangen.
Het is een Engelbewaarderdienst als wij daadwerkelijk helpen, omdat de nood van de anderen ons ter harte gaat. Denken wij terug aan onze eigen noden. Hoe blij zijn we allen zeker al eens geweest, toen ons in moeilijke tijden iemand heeft bijgestaan en tijd voor ons heeft gemaakt. Hoe dankbaar zijn wij daarvoor geweest! We hebben gevoeld dat woorden alleen het niet kunnen uitdrukken wat wij voelen en hebben dan onze helper gezegd: “Jij bent echt een Engelbewaarder voor mij geweest!” Dat is toch  e e n  van de grootste complimenten die we iemand kunnen geven. Het is een Engelbewaarderdienst als wij daadwerkelijk helpen, omdat de nood van de anderen ons ter harte gaat. Denken wij terug aan onze eigen noden. Hoe blij zijn we allen zeker al eens geweest, toen ons in moeilijke tijden iemand heeft bijgestaan en tijd voor ons heeft gemaakt. Hoe dankbaar zijn wij daarvoor geweest! We hebben gevoeld dat woorden alleen het niet kunnen uitdrukken wat wij voelen en hebben dan onze helper gezegd: “Jij bent echt een Engelbewaarder voor mij geweest!” Dat is toch  e e n  van de grootste complimenten die we iemand kunnen geven.