Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

de_heilige_jozef_bruidegom_van_maria [2012/12/18 16:55]
zrmariamechtild
de_heilige_jozef_bruidegom_van_maria [2012/12/18 16:56] (huidige)
zrmariamechtild
Regel 113: Regel 113:
Zij waren in hun heilige huwelijksverbond “een van hart en een van ziel”, ze verheugden zich in een geheel volmaakte “gemeenschap van goederen”, waarbij ze zich wederkerig in de genade en menselijk verrijkten. Zij waren in hun heilige huwelijksverbond “een van hart en een van ziel”, ze verheugden zich in een geheel volmaakte “gemeenschap van goederen”, waarbij ze zich wederkerig in de genade en menselijk verrijkten.
-Zo heeft niet alleen Jozef van Maria ontvangen, maar ook de Heilige Maagd werd ten zeerste verrijkt en gevormd door de gaven, die zij van de Heilige Jozef, haar gemaal, ontving. Haar liefde, haar deugden, haar Onbevlekte Hart werden door het heilige man-zijn en de liefde van Jozef vermeerdert en nog veel mooier gemaakt. +{{  :holy-family.jpg?250|Heilige Familie}}Zo heeft niet alleen Jozef van Maria ontvangen, maar ook de Heilige Maagd werd ten zeerste verrijkt en gevormd door de gaven, die zij van de Heilige Jozef, haar gemaal, ontving. Haar liefde, haar deugden, haar Onbevlekte Hart werden door het heilige man-zijn en de liefde van Jozef vermeerdert en nog veel mooier gemaakt.
Deze gaven van Jozef waren door Gods voorzienigheid zo bestemd en droegen bij tot de menselijke en geestelijke volmaaktheid van de Heilige Maagd en Moeder van God. De Menswording kon zich namelijk alleen binnen een huwelijk op waardige en passende wijze voltrekken, in de schoot van een familie, omdat deze een wezenlijk element van het menselijk leven is. Deze gaven van Jozef waren door Gods voorzienigheid zo bestemd en droegen bij tot de menselijke en geestelijke volmaaktheid van de Heilige Maagd en Moeder van God. De Menswording kon zich namelijk alleen binnen een huwelijk op waardige en passende wijze voltrekken, in de schoot van een familie, omdat deze een wezenlijk element van het menselijk leven is.