Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

de_paus_wijdt_het_vaticaan_toe_aan_de_h._aartsengel_michael [2013/07/24 15:35]
zrmariamechtild
de_paus_wijdt_het_vaticaan_toe_aan_de_h._aartsengel_michael [2014/09/18 13:02] (huidige)
zrmariamechtild
Regel 11: Regel 11:
Paus Franciscus benadrukte dat het nieuwe beeld, waarvoor Benedictus jaren geleden toestemming had verleend, niet zomaar een nieuw kunstwerk is. "Het is van bijzonder belang, zowel qua plaats als betekenis", aldus de paus. "Het nodigt uit tot reflectie en gebed. Paus Franciscus benadrukte dat het nieuwe beeld, waarvoor Benedictus jaren geleden toestemming had verleend, niet zomaar een nieuw kunstwerk is. "Het is van bijzonder belang, zowel qua plaats als betekenis", aldus de paus. "Het nodigt uit tot reflectie en gebed.
-Michaël, wat betekent 'Hij die is als God', is de kampioen van het primaatschap van God, van Zijn transcendentie en macht. Michaël strijdt om de goddelijke rechtvaardigheid te herstellen. Hij verdedigt het Volk van God tegen zijn vijanden, boven alles tegen de allergrootste vijand, de duivel. St.-Michaël overwint, want door hem handelt God. Dit beeld herinnert ons eraan dat de duivel is overwonnen, de aanklager is ontmaskerd, zijn kop verpletterd doordat de redding voor eens en voor altijd is geschied in het bloed van Christus. +Michaël, wat betekent 'Wie is als God', is de kampioen van het primaatschap van God, van Zijn transcendentie en macht. Michaël strijdt om de goddelijke rechtvaardigheid te herstellen. Hij verdedigt het Volk van God tegen zijn vijanden, boven alles tegen de allergrootste vijand, de duivel. St.-Michaël overwint, want het is God Die door zijn dienaar handelt. Dit beeld herinnert ons eraan dat de duivel is overwonnen, de aanklager is ontmaskerd, zijn kop verpletterd doordat de redding voor eens en voor altijd is geschied in het bloed van Christus.
Hoewel de duivel altijd probeert het gelaat van de aartsengel en van de mensheid te misvormen, is God sterker. Wij staan niet alleen op onze weg of in de beproevingen van het leen. Wij worden vergezeld en gesteund door de engelen van God die ons als het ware hun vleugels bieden om ons zovele gevaren te laten overwinnen, om hoog te kunnen vliegen in vergelijking met de realiteiten die ons neer kunnen halen. Door Vaticaanstad aan Sint Michaël de aartsengel toe te wijden, vraag ik hem ons te beschermen tegen de Boze en hem te verdrijven." Hoewel de duivel altijd probeert het gelaat van de aartsengel en van de mensheid te misvormen, is God sterker. Wij staan niet alleen op onze weg of in de beproevingen van het leen. Wij worden vergezeld en gesteund door de engelen van God die ons als het ware hun vleugels bieden om ons zovele gevaren te laten overwinnen, om hoog te kunnen vliegen in vergelijking met de realiteiten die ons neer kunnen halen. Door Vaticaanstad aan Sint Michaël de aartsengel toe te wijden, vraag ik hem ons te beschermen tegen de Boze en hem te verdrijven."