Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

ga_nederig_jouw_weg_met_god [2010/03/18 15:04]
zrmariamechtild aangemaakt
ga_nederig_jouw_weg_met_god [2010/03/18 15:07] (huidige)
zrmariamechtild
Regel 3: Regel 3:
Vele heiligen hadden een bijzondere verbinding met hun Heilige Engelbewaarders. Een van hen is een grote Heilige, maar vrijwel onbekend, de kluizenaar Onuphrius. De Kerk viert zijn feestdag op 12 juni. Het opvallende bij deze Heilige is, dat zijn Engelbewaarder hem een levensregel meegaf voor zijn levensweg als kluizenaar. Vele heiligen hadden een bijzondere verbinding met hun Heilige Engelbewaarders. Een van hen is een grote Heilige, maar vrijwel onbekend, de kluizenaar Onuphrius. De Kerk viert zijn feestdag op 12 juni. Het opvallende bij deze Heilige is, dat zijn Engelbewaarder hem een levensregel meegaf voor zijn levensweg als kluizenaar.
-Onuphrius leefde als een monnik in het Klooster Hermopolis in de thebaïsche woestijn, tegen het einde van de vierde eeuw. Maar het trok hem steeds meer naar de eenzaamheid, om net als Elias en Johannes de Doper in de woestijn helemaal alleen voor God te leven.+{{  :saint_onuphrius_1637_xx_st_petersburg_russia.jpg?200|St. Onuphrius}}Onuphrius leefde als een monnik in het Klooster Hermopolis in de thebaïsche woestijn, tegen het einde van de vierde eeuw. Maar het trok hem steeds meer naar de eenzaamheid, om net als Elias en Johannes de Doper in de woestijn helemaal alleen voor God te leven.
Nadat hij zich jarenlang getoetst had, ontving hij de toestemming om in de eenzaamheid te gaan. Toen hij ’s nachts wilde vertrekken naar de bergen van de woestijn, verscheen hem een licht. Hij schrok hierdoor en vreesde, dat hij, door het klooster te verlaten, slechts zijn eigen wil gevolgd was. Want Onuphrius was namelijk een heel gehoorzame monnik. Nadat hij zich jarenlang getoetst had, ontving hij de toestemming om in de eenzaamheid te gaan. Toen hij ’s nachts wilde vertrekken naar de bergen van de woestijn, verscheen hem een licht. Hij schrok hierdoor en vreesde, dat hij, door het klooster te verlaten, slechts zijn eigen wil gevolgd was. Want Onuphrius was namelijk een heel gehoorzame monnik.