Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

ik_geloof_dat_hij_het_werkelijk_was [2010/03/10 10:09]
zrmariamechtild aangemaakt
ik_geloof_dat_hij_het_werkelijk_was [2010/03/10 10:15] (huidige)
zrmariamechtild
Regel 3: Regel 3:
“Gustaaf is verdwenen”.  Bliksemsnel verbreidde zich dit nieuws in het gehele dorp. Wat zou er met hem gebeuren, met een jongen van net dertien jaar, zonder geld, die van thuis was weggelopen? “Gustaaf is verdwenen”.  Bliksemsnel verbreidde zich dit nieuws in het gehele dorp. Wat zou er met hem gebeuren, met een jongen van net dertien jaar, zonder geld, die van thuis was weggelopen?
-In de eerste nacht van zijn vlucht zocht Gustaaf onderdak op het kerkhof van een dorp. Maar op een of andere manier had hij geen geluk, want het regende heel hard. Om zich tenminste enigszins tegen de regen te beschermen, klom hij op de vensterbank van de kerk, die op de begraafplaats stond, en zette zich in de nis. Maar toen hij zich tegen het verrotte raamkozijn leunde, brak deze door, en Gustaaf stortte met het venster naar beneden, in de grafkelder  van de kerk.+{{  :montfoortaug07_025.jpg?200|Grafkelder}}In de eerste nacht van zijn vlucht zocht Gustaaf onderdak op het kerkhof van een dorp. Maar op een of andere manier had hij geen geluk, want het regende heel hard. Om zich tenminste enigszins tegen de regen te beschermen, klom hij op de vensterbank van de kerk, die op de begraafplaats stond, en zette zich in de nis. Maar toen hij zich tegen het verrotte raamkozijn leunde, brak deze door, en Gustaaf stortte met het venster naar beneden, in de grafkelder  van de kerk.
Gelukkig brak hij niets, maar hij bleef de hele nacht op deze donkere plek. Toen de volgende morgen de zon opging, ontdekte hij vol angst, dat hij zich in een lege grafkelder  bevond. Het raam was op twee meter hoogte. Gelukkig brak hij niets, maar hij bleef de hele nacht op deze donkere plek. Toen de volgende morgen de zon opging, ontdekte hij vol angst, dat hij zich in een lege grafkelder  bevond. Het raam was op twee meter hoogte.