Je bent hier: start » ga_niet_mee_op_reis

Ga niet mee op reis!

Deze belevenis met de Engelbewaarder gebeurde in 2001 in Brazilië. Laten we de persoon zelf aan het woord:

Ik woon in de Braziliaanse provincie Minas Gerais en had al altijd een bijzondere verering voor de H. Engelen. Reeds lang wilde ik graag eens het zuiden van Brazilie leren kennen en nu, op 22 april 2001, deed zich een gelegenheid voor om mijn wens te vervullen.

Ik kreeg een uitnodiging om twee vrienden te begeleiden op een reis naar Forianópolis, in de Zuid-Braziliaanse provincie Santa Catarina. Maar meteen toen ik de uitnodiging kreeg, voelde ik iets in mij, wat zei: “Ga niet mee op reis!” Een grote droefheid kwam over mij. Het was alleen maar een gevoel, geen stem of iets dergelijks, alleen de zekerheid, dat ik niet meereizen moest.

Omdat de vertrekdatum al op 26 april was, moest ik nog op dezelfde dag een antwoord geven. Dus bad ik GOD om raad, want ikzelf wilde heel graag meereizen en eigenlijk stond ook niets in de weg, behalve dat ik dit gevoel bleef houden, dat ik niet mee moest gaan. Dus zei ik tegen mijn kennis dat ik niet meeging. Deze begreep mijn reden niet, maar accepteerde mijn besluit.

Op 26 april waren mijn vrienden juist op weg naar Florianópolis, toen om drie uur ’s morgens hun auto frontaal tegen een tegemoetkomende vracht-auto botste, die kapotte koplampen had. Hoewel meteen hulp kwam, stierf een van mijn kennissen op de plaats van het ongeluk. De mensen, die erbij kwamen staan, zeiden alleen toen ze de wrakstukken zagen: “Hier kan niemand meer in leven zijn.”

De tweede kennis leefde nog, hoewel ze zwaar gewond was en vele botbreuken had. Met uiterste krachtinspanning lukte het haar dat ze haar ontdekten en zo kon ze nog gered worden. Als door een wonder is ze vrijwel geheel hersteld.

Op die dag had ik de gelegenheid voor een reis, waar ik zo naar verlangd had, opgegeven; maar ik had mijn leven gered en mijn geloof en mijn vertrouwen op GOD en zijn H. Engelen is gegroeid. Want GOD is goed, door zijn Engel heeft hij mij voor dit ongeluk bewaard, door dit: “Ga niet mee op reis!”

Terug